divendres, 20 d’abril del 2007

Resposta de Xavier Trias

L'alcaldable de CiU ha tingut l'amabilitat de respondre la meva carta publicada a La Vanguardia sobre les privatitzacions que preveu fer d'empreses públiques com BSM.

Com que, a més de socialista, una és molt educada, us la reprodueixo. En el següent post trobareu la resposta que ja em publica La Vanguardia Digital

Trias i la grua

En resposta a la carta de Dolors González, on mostrava la seva preocupació per la meva "proposta de privatitzar" el servei de la grua, vull aclarir que un dels pilars que sustenta el projecte que encapçalo per a Barcelona es fonamenta en la prestació de serveis de qualitat. Dins del ventall de propostes econòmiques que penso aplicar hi ha per damunt de tot el compromís de garantir als ciutadans i ciutadanes de Barcelona uns serveis públics de qualitat, eficaços i eficients, i la forma jurídica triada per prestar-los i desenvolupar-los serà la que millor respongui a aquest plantejament, ja sigui a través de la pròpia gestió directa de l'Ajuntament, o per mitjà de concessions o a través de consorcis.

És cert que la nostra proposta planteja que alguns dels serveis que actualment presta l'empresa municipal BSM s'han d'externalitzar, repeteixo que amb l'únic objectiu de millorar-ne el servei, doncs no té cap sentit que l'Ajuntament faci, per exemple, la competència als privats construint aparcaments, o gestionant un hotel de luxe a Miramar o un restaurant també de luxe a l'edifici Fòrum.

Per cert, en cap moment he plantejat la privatització de la grua, tot i que continua sent la més cara d'Espanya, i cal recordar que és tant cara precisament per l'estructura sobredimensionada de costos de l'empresa municipal que la gestiona, BSM.


Xavier Trias
President Grup municipal CiU
Barcelona